Preview

Surgut State University Journal

Advanced search

OMPETITIVENESS OF GRADUATES IN LABOR MARKET

Abstract

The study emphasizes the relevance of training and developing specialized personnel for needs of business entities in the region. The necessity of developing and implementing mechanisms and tools that lead to agreement of views and improvement of interaction between higher professional education institutions and business entities is also underlined. It is noted, that not all graduates seek to develop competencies necessary for the employer.

About the Author

E. S. Bogdan
Surgut State University
Russian Federation


References

1. Дмитриева Ю. А. Повышение уровня конкурентоспособности выпускников вузов по специальности «управление персоналом» на рынке труда : автореф. дис.. канд. экон. наук. М., 2010. 23 с.

2. Касымова Ю. Н. Методологические аспекты формирования конкурентоспособности выпускников отраслевого вуза с учетом требований производства : автореф. дис. … канд. экон. наук. М., 2015. 25 с.

3. Самоукина Н. Настольная книга менеджера по персоналу : полное практич. рук. Ростов н/Д : Феникс, 2015. 331 с.

4. Чуланова О. Л. Методология исследования компетенций персонала организаций : моногр. М. : ИНФРА-М, 2015. 120 с.

5. Чуланова О. Л. Управление персоналом на основе компетенций : моногр. М. : ИНФРА-М, 2017. 122 с.

6. Чуланова О. Л., Ивонина А. И. Формирование soft skills (мягких компетенций): подходы к интеграции российского и зарубежного опыта, классификация, операционализация // Управление персоналом и интеллект. ресурсами в России. 2017. Т. 6. №. 1. С. 53-58.

7. Чуланова О. Л., Колтунович М. А., Яворская К. И. Исследование конкурентоспособности выпускников направления «Управление персоналом» на рынке труда ХМАО - Югра (на основе компетентностного подхода) // Науковедение. 2016. Т. 8. № 6.


Review

For citations:


Bogdan E.S. OMPETITIVENESS OF GRADUATES IN LABOR MARKET. Surgut State University Journal. 2018;(1 (19)):29-33. (In Russ.)

Views: 126


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2949-3455 (Online)